Groeien op Instagram? Zo doe je dat!

Hee, lieve mensen! 

Wat leuk dat je weer een bezoekje brengt aan mijn blog! In deze blog beantwoord ik een vraag die ik ontzettend vaak gesteld krijg. Als je mij al een tijdje volgt op mijn Instagram kanaal weet je vast al dat ik nu rond de 3,4k volgers zit. Ik ben nog altijd geen mega influencer, maar ondanks dat krijg ik altijd de vraag:
“Anne, hoe doe je dat? Hoe heb je in de afgelopen jaren zoveel volgers weten te krijgen?”  

Omdat die vraag aardig lang is om elke keer over Direct Message te beantwoorden, dacht ik: Let’s make a video!   

De YouTube video kan je onderaan deze post vinden, maar ik zal je alvast een top 3 van mijn tips geven. Wie weet kan ik je daar alvast aardig mee uit de voeten helpen.  

TIP 1: Bio & Profielfoto
Alles begint bij een sterk bio en een goede, bijpassende profielfoto.
Vertel in je bio kort en krachtig wie je bent en wat mensen kunnen verwachten op jouw pagina. Dit kan nog best wel een uitdaging zijn, omdat je zoveel dingen in je bio kunt zetten. Gelukkig kan je een bio zo vaak veranderen als je wilt, dus denk er goed over na maar mocht het niet in een keer lukken, dan, is dat ook niet erg.
Er is altijd ruimte om te veranderen.

Je profielfoto is ook een heel belangrijk onderdeel van je pagina. Zorg ervoor dat deze overeenkomt met wat het onderwerp en de stijl van jouw Instagram pagina.
In mijn video geef ik nog een perfect voorbeeld over een account dat ik laatst tegenkwam en waar dit volledig mis ging. Probeer daar dus goed om te denken! Dat is een belangrijk deel van je visitekaartje.

Verander ook niet te vaak! Op een gegeven moment gaan jou volgers jouw foto herkennen en zullen daarom sneller op je stories klikken dan wanneer ze geen idee hebben wie je bent. Verander je te vaak van profielfoto, dan zal er gauw verwarring over ontstaan.
  

TIP 2: Wees persoonlijk
Een hele belangrijke en eentje die door al je volgers onwijs gewaardeerd zal worden.
De persoonlijker jij bent, de meer je volgers je leren kennen en een band met je opbouwen. Als je op Instagram wilt slagen is dit een hele belangrijke. Zonder een goede community ben je helemaal nergens. Dat ga je namelijk niet winnen van het algoritme. Wees dus persoonlijk, stel jezelf voor aan je volgers en laat je gezicht zien. Dit kan je bijvoorbeeld doen door stories te plaatsen waarin je jezelf laat zien of mensen wat meer vertelt over je dagen, maar het kan ook door het plaatsen van IGTV’s of Reels waarin je jezelf laat zien.   

Mocht je dit allemaal nog een beetje te eng vinden, dan is een foto delen van jezelf ook helemaal prima! Zolang je volgers maar een beetje weten met wie ze te maken hebben en met wie ze steeds zo nauw contact hebben. 

Ik had afgelopen zomer pas het lef om mezelf op stories te filmen en te praten tegen mijn volgers, dus ik weet precies hoe eng het is om deze stap te nemen, maar ik beloof je; als je de stap eenmaal gezet hebt en mensen reageren positief, dan wordt de drempel steeds lager en gaat het als maar makkelijker. Zo zie je maar bij mij: we zijn nog geen jaar verder en intussen heb ik hele praat IGTV’s gedeeld en ben ik zelfs een YouTube kanaal begonnen. Als ik dat kan, kan jij dat ook! 😉 


TIP 3: Community Building
Ik noemde het net al eventjes tussen neus en lippen door, maar doe aan community building. Ik denk dat dit echt de key is tot het groeien van je Instagram pagina. Als jij constant werkt aan het sterker maken van je community, dan zal je zien dat het algoritme van je gaat houden en jou meer zichtbaarheid gaat geven waardoor je zult groeien.

Daar zit nog een hele strategie achter die ik met je deel in mijn video, dus mocht je willen weten hoe community building jou gaat helpen bij het laten groeien van je Instagram, bekijk dan vooral de video eventjes!

Dit waren pas 3 tips. Dat betekent dat ik er nog 6 voor je in petto heb, WOEEH! Dat is toch super leuk? Ben je benieuwd naar die andere 6, klik dan even op de play button van de video hieronder en dan gaan we snel verder.

Ik hoop dat ik je zo een beetje op weg heb kunnen helpen om ook jouw Instagram pagina te laten groeien naar de 3,4k volgers en wie weet zelfs meer!

Mocht je aan de slag gaan met de tips, Tag me dan eventjes in je stories! Ik ben ontzettend benieuwd hoe jouw account eruit ziet en hoe je de tips gaat toepassen. 

Ik zie je bij de volgende blog! 

Liefs,

Annemarieke